Magazin online în 2020

Magazin online în 2020

Merită să îți faci un magazin online în 2020?

Firesc din partea noastră ar fi să răspundem: „Da, merită să îți faci propriul magazin online în 2020. „, întrucât noi ne ocupăm cu crearea de website-uri.

Însă, adevărul este că de cele mai multe ori nu merită. Și preferăm să-ți spunem cu sinceritate acest lucru, decât să fii nemulțumit după un timp și să te simți păcălit.

Haide să îți explic, de ce nu merită să îți faci un website de tip magazin online în 2020.

Să presupunem că ești o florărie. Cum crezi că e mai bine pentru tine? Să aduci o masă și un scaun, unde să îți așezi florile pe marginea drumului, sperând că oamenii se vor opri să cumpere de la tine, sau să mergi într-un centru comercial și să închiriezi acolo un stand unde să îți aranjezi buchetele?

Ideea de bază este să îți pui produsele acolo unde oamenii vin deja ca să facă cumpărături, altfel, va trebui să depui un efort suplimentar pentru a-i aduce pe oameni în locația ta. Așa se întâmplă și pe internet. Oamenii intră pe site-uri mari, cunoscute, precum emag sau olx (de exemplu), ca să facă cumpărături. E mai eficient să te înscrii și tu într-un astfel de marketplace și să îți expui produsele acolo, unde există deja un număr mare de cumpărători, decât să îți faci propriul tău magazin și să te chinui apoi să îi faci pe oameni să afle despre existența lui. De asemenea, facebook oferă posibilitatea să vinzi produse prin intermediul marketplace-ului. Sau, te poți înscrie în tot felul de grupuri de facebook, unde oamenii au interese comune. Cred că e mai eficient să folosești niște unelte deja existente, decât să te chinui să popularizezi ceva nou.

Desigur, dacă ești Zara sau vreo altă companie foarte mare, e ușor pentru tine să-i faci pe oameni să vină direct la tine pe site, iar atunci, într-adevăr este de dorit și necesar, să ai un magazin propriu. Însă pentru o firmă aflată la început de drum, un magazin online propriu reprezintă o cheltuială suplimentară și o mare bătaie de cap să alimentezi cu produse, prețuri și imagini un magazin online, iar apoi să promovezi (tot pe facebook de cele mai multe ori) produsele respective, de pe site-ul tău. Nu crezi că poate ar fi mai bine să le pui de la început pe facebook? Pentru tine este important să vinzi, indiferent de canalul prin care îți îndeplinești scopul.

Încă un lucru. Am precizat că un magazin online propriu este ineficient în anul 2020 în majoritatea cazurilor.

Totuși, orice firmă care se respectă, ar trebui să aibă în 2020 un website de prezentare în conformitate cu standardele actuale. Este un MUST. Nu poți să pretinzi că ești o firmă serioasă, dacă site-ul tău arată ca acum 10 ani și pe deasupra nici nu se poate vizualiza corespunzător de pe un telefon mobil. Nu poți avea imaginea unei firme serioase, care să ofere încredere clienților ei, dacă site-ul tău nu funcționează deloc sau dacă site-ul firmei tale nu există. Un site de prezentare este la fel ca o carte de vizită. Clienții tăi ar trebui să poată vedea pe site-ul firmei tale, cine ești, ce faci, câtă experiență ai în domeniu, de ce este special ceea ce tu faci sau oferi, cum arată produsele/serviciile tale, ce spun clienții tăi despre tine și cum poate cineva să te contacteze. Dacă pe site-ul de prezentare ai și o secțiune de blog, în care publici din când în când texte relevante pentru activitatea ta, atunci succesul nu este departe.

Ca să exemplific, mă întorc la afacerea cu florăria. Pe site-ul ei de prezentare ar fi bine să poți afla de cât timp există această florărie, ce specii de flori folosește și de unde provin ele. Ce fel de aranjamente florale poate realiza, cât timp durează până poate fi gata o comandă, care este programul de funcționare și adresa punctului de lucru, ce servicii conexe oferă (de exemplu, livrare la domiciliu), etc. Tot pe site-ul florăriei s.ar putea regăsi o secțiune de blog, din care clienții vor putea afla care specii de flori se potrivesc la anumite ocazii, cum asortezi florile într-un buchet, ce mesaj transmiți când oferi o floare de o anumită culoare, cum se îngrijește un buchet sau un aranjament ca să reziste cât mai mult, etc. În felul acesta, voi înțelege eu, vizitatorul aflat în căutarea buchetului perfect, că florăria ta îmi poate oferi ceea ce caut.

Dacă ai nevoie de un website, noi îți stăm la dispoziție. Găsim împreună cea mai potrivită variantă pentru afacerea ta!

Tell us about your thoughtsWrite message

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top
Close Zoom
Meniul contextual este dezactivat.